Når den daglige drift langsomt tager luften ud af entreprenør-åndenNår jeg kigger tilbage på mit professionelle liv, så har 'entreprenørånd' været en stærk motiverende faktor for mig. Da jeg startede i Netcompany var der under 20 ansatte, og virksomheden osede af iværksætteri, og alle var topmotiverede.


Min lyst til selv at skabe noget var blevet født og året efter, startede jeg ventetøjsvirksomheden Expecting. Efter at have været ude at købe tøj med en gravid veninde, stod det klart for mig, at der var et hul i markedet. Og så gik jeg i gang, fordi jeg ikke kunne lade være. Jeg red på en bølge af energi og havde - udover design - alle kasketter på. PR prioriterede jeg højt og gennem en meget strukturerede proces, opnåede jeg rigtig meget omtale, og hver eneste gang fik jeg et kick.


Mange har siden sagt, at det var ærgerligt, at jeg valgte at trykke på stopknappen og lukke virksomheden efter, at tredje kollektion var solgt godt ind til forhandlerne i ind- og udland. Og hvorfor gjorde jeg det? Den daglige drift 'stjal' min tid til at komme op i helikopteren. Det gik så hurtigt, at jeg ikke nåede at træffe de vigtigste beslutninger - og så savende jeg sparring. Det tror jeg, at rigtig mange iværksættere kan nikke genkendende til.


Forleden talte jeg med en virksomhedsejer, som igennem mange år har drevet en succesfuld virksomhed. Hun er kreativ og drevet af at udvikle, men hun når aldrig til at fokusere på den visionære agenda. Virksomheden har nået en størrelse, hvor der er behov for at tænke nyt. Når man står lige der, så er det svært at se, hvordan man kan omorganisere og opbygge en struktur, som skaber stabilitet omkring driften og giver overskud til at fokusere på udviklingen.


Og hvordan bevares entreprenør-ånden, mens en virksomhed vokser sig stor? Jeg har oplevet at arbejde i en stor virksomhed, som havde "lommer af græsrødder". Det kræver et helt specielt fundament. Ligeledes kræver det evnen til at time, hvornår et projekt er modent til at forlade 'kuvøsen' og blive kommercialiseret.


I Børsens undersøgelse af gazelle-virksomheder sidste år, fremgik det, at 80% af de 2099 virksomheder anser fortsat vækst som vigtigt. 2/3 mener, medarbejderne er kilden til virksomhedens succes, og 54% anser den fremtidige vækst som proportional med evnen til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Gazellerne er udfordret her - 39% af virksomhederne har forgæves søgt efter nye medarbejdere.


Min entreprenør-ånd er intakt, og som selvstændig konsulent rider jeg på en bølge af energi. Jeg drives af at organisere, skabe momentum og hjælpe andre i positiv retning.


www.corematch.dk - Eksekvering - Rekruttering - Job Coaching - Kulturudvikling

31 visninger0 kommentarer